Поміщицьке господарство Г.О. Милорадовича (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Коваленко, О.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті йдеться про поміщицьке господарство відомого
громадського діяча й історика Г.О. Милорадовича (1839–1905),
якому належали численні маєтки на території Чернігівської,
а згодом сусідньої Мінської губерній. Схарактеризовано
структуру його земельних володінь, способи ведення
господарства, взаємини з місцевими селянами. В статье идет речь о помещичьем хозяйстве известного общественного деятеля и историка Г.А. Милорадовича (1839–1905),
которому принадлежали многочисленные имения на территории
Черниговской, а впоследствии и соседней Минской губерний. Охарактеризовано структуру его земельных владений, способы ведения хозяйства, взаимоотношения с местными крестьянами. The article tells about country estate of a well-known public
figure and historian H.O. Myloradovych (1839–1905), who owned
many manors on the territory of Chernihiv and later neighbouring
Minsk provinces. Structure of his land possessions, ways of farming,
relations with local peasants are characterized.