Історіографія питання ролі Чернігівського інституту народної освіти в соціокультурному житті Північного Лівобережжя (1920–1930 рр.) - Пригорницька, О.Ю. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті проаналізовані праці попередніх років, що
стосувалися теми освіти в УСРР загалом та в місті Чернігові
зокрема. Звернено особливу увагу на історичні праці, у яких
характеризувалася роль Чернігівського інституту народної
освіти в соціокультурному житті регіону початку ХХ ст. В статье проанализированы работы предыдущих годов,
которые касались темы образования в УССР в общем и в
городе Чернигове в частности. Акцентировано внимание
на исторических трудах, в которых охарактеризирована
роль Черниговского института народного образования в
социокультурной жизни региона начала ХХ века. The article analyzes the works of the previous years, which
had concerned the theme of education in the UkrSSR in general
and in particular in the city of Chernihiv. We are focus on historical
works, which had characterized the role of Chernihiv institute of
the folk education in socio-cultural life of the region of the early twentieth century.