Керамісти-орнаменталісти В. Кричевський, М. Жук в українському мистецтві кінця XIX – початку XX ст. - Шолуха, О.М. (Сіверщина в історії України, 2014)
Дослідження присвячене основоположникам школи
професійної художньої кераміки на Лівобережжі
В. Кричевському та М. Жуку. Згадується представник цього
виду мистецтва на Чернігівщині А. Огієвський-Охотський,
котрий творчо співпрацював з М. Жуком. Исследование посвящено основоположникам школы
профессиональной художественной керамики на Левобережье
В. Кричевскому и М. Жуку. Упоминается представитель этого
вида искусства на Черниговщине А. Огиевский-Охотский,
который творчески сотрудничал с М. Жуком. The research is devoted to the founders of school of professional
artistic ceramics V. Krichevsky and M. Zhuk. The representative
referred to this type of art in Chernihiv region A. Ogievsky-Okhotsky,
which creatively collaborated with M. Zhuk.