Слово про Д.С. Мережковського, коріння роду якого в землі Глухівщини - Терлецький, В.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті йде мова про письменника Д.С. Мережковського,
рід якого був тісно пов'язаний з м. Глухів, його літературну
спадщину, взаємини з відомими діячами літературного процесу
другої половини ХІХ – першої половини ХХ ст. В статье идет речь о писателе Д.С. Мережковском,
род которого был тесно связан с городом Глуховом, о его
литературном наследии, взаимоотношениях с известными
деятелями литературного процесса второй половины XIX –
первой половины XX столетий. The article tells about the writer Merezhkovskii whose family
was closely connected with the town of Hlukhiv, his literary heritage,
relationship with famous figures of the literary process of the 2-nd
half of the XIX – the first half of the XX centuries.