З'їзд представників міст Північної України (11–14 грудня 1917 р.) - Потапенко, М.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
Висвітлюється перебіг з'їзду представників міст Північної
України. Аналізуються його рішення щодо реформування
міського самоврядування у постімперській Росії, а також
розв'язання поточних соціально-економічних проблем міст
Київської, Подільської, Волинської, Полтавської та Чернігівської губерній, спричинених війною та революцією. Освещается ход съезда представителей городов
Северной Украины. Анализируются его решения, касающиеся
реформирования городского самоуправления в постимперской
России, а также решения поточных социально-экономических
проблем городов Киевской, Подольской, Волынской, Полтавской
и Черниговской губерний, обусловленных войной и революцией. The author analyses the course of the congress of the city
representatives in the Northern Ukraine and its resolution on
municipality in the post-empire Russia as well as solving current
social and political problems caused by the war and revolution in the
cities of Kievska, Podilska, Volynska, Poltavska, and Chernihivska
provinces.