Нацистські злочини проти мирного населення Корюківщини у період окупації 1941–1943 рр. - Толкачова, О.О. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті аналізуються причинно-наслідкові зв'язки
нацистської окупаційної політики з масштабними жертвами
мирного населення Корюківщини. Значну увагу приділено
злочину проти людяності, що здійснений у Корюківці у березні
1943 р. Узагальнюється і висвітлюється рівень дослідження
подій цієї трагедії у науковій літературі. В статье анализируются причинно-следственные
связи нацистской оккупационной политики с масштабными
жертвами мирного населения Корюковщины. Значительное
внимание уделено преступлению против человечности,
который осуществлен в Корюковке в марте 1943 г. Обобщается
и освещается уровень исследования событий этой трагедии в научной литературе. Causal relationships of Nazi occupation policy and the scale of
civilian casualties in Koryukivka area have been analysed. Special
attention is paid to Nazi crimes against humanity that occurred
in Koryukivka in March 1943. The investigation level of events of
Koryukivka tragedy on March 1-2, 9, 1943 in the aftermath of the
tragedy have been summarised and highlighted.