Музеї Київщини і Житомирщини та їх участь в археологічних дослідженнях регіону в 1945–1946 рр. (за матеріалами архіву М.Я. Рудинського) - Яненко, А.С. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті на підставі матеріалів особового фонду М.Я. Рудинського розглядається стан колекцій музеїв Київщини і Житомирщини у 1945–1946 рр. Висвітлюється ступінь збереженості
музейних фондів і перспективи розгортання археологічної
діяльності Київського, Переяслав-Хмельницького, Бердичівського,
Уманського, Черкаського, Коростенського музеїв. В статье на основании материалов личного фонда
М.Я. Рудинского рассматривается состояние коллекций музеев
Киевщины и Житомирщины в 1945–1946 гг. Отражена степень
сохранности музейных фондов и перспективы развертывания
археологической деятельности Киевского, Переяслав-Хмельницкого, Бердичевского, Уманского, Черкасского,
Коростенского музеев. In the article the condition of museums collections of Kyiv
and Zhytomyr regions in 1945–1946 is examined on the basis of
Mykhaylo Rudinsky’s archive. The extent of safe keeping of museum
stock and archaeological research prospects of Kyiv, Pereiaslav-
Khmel′nyts′kyi, Berdychiv, Uman, Cherkasy, Korosten museums are
discussed.