Колекція з Народного музею історії Балаклави у фондовому зібранні Національного музею героїчної оборони і визволення Севастополя - Нікітіна, І.В. (Сіверщина в історії України, 2014)
У статті розглянуто основні параметри музейної колекції з історії Балаклави, яка раніше зберігалась у фондах Народного музею історії Балаклави, а нині є часткою музейного зібрання Національного музею героїчної оборони і визволення Севастополя. Проаналізований її зміст та ступінь вивчення, виявлені основні проблеми щодо стану збереження деяких предметів. З'ясоване місце колекції у фондах Національного музею героїчної оборони і визволення Севастополя. В статье рассмотрены основные параметры музейной коллекции по истории Балаклавы, которая ранее хранилась в фондах Народного музея истории Балаклавы, а ныне является частью музейного собрания Национального музея героической обороны и освобождения Севастополя. Проанализировано ее содержание, выявлены основные проблемы сохранности некоторых ее предметов и состояние изученности. Установлено ее место в фондах Национального музея героической обороны и освобождения Севастополя. In this article reviewed basic options museum collection on the history of Balaklava, which previously stored in the funds of Peoples museum history of Balaklava, and now is stored on the National museum of Heroic defence and liberation of Sevastopol. Analyzed its table of contents, identified basic problems of safety some of its views and state its study. It is understood its location of funds National museum of Heroic defence and liberation of Sevastopol.