Інноваційні підходи до управління персоналом машинобудівних підприємств - Болотіна, Є.В.; Волошина, О.О.; Шубна, О.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
Стаття присвячена теоретичному узагальненню та виявленню можливостей використання інноваційних підходів до управління персоналом на машинобудівних підприємствах України. Проведено аналіз основних особливостей машинобудівних підприємств як складних структур у сенсіорганізації праці. Наведено основні групи факторів, що впливають на формування і якість системи управління персоналом машинобудівних підприємств. Статья посвящена теоретическому обобщению и выявлению возможностей использования инновационных подходов к управлению персоналом на машиностроительных предприятиях Украины. Проведен анализ основных особенностей машиностроительных предприятий как сложных структур в смысле организации труда. Приведены основные группы факторов, влияющих на формирование и качество системы управления персоналом машиностроительных предприятий. The article is devoted to theoretical generalization and revealing opportunities to use innovative approaches to human resource management at machine-building enterprises of Ukraine. The analysis of the main features of the machine-building enterprises as the complex structures in the sense of work organization. The main groups of factors that influence the formation and quality of the personnel management system of machine-building enterprises.