Проблеми соціально-економічного розвитку територій Донецької області - Єфременко, В.В.; Гордієнко, В.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
На основі аналізу статистичних даних Донецької області та України розглянуто сучасний стан і проблеми соціально-економічного розвитку територій Донецької області; охарактеризовано проблеми за такими сферами: суспільно-політична, економічна, соціальна, інформаційна, екологічна, сфера безпеки; запропоновано шляхи стратегічного планування розвитку територій з урахуванням пріоритетів і принципів сталого розвитку. На основе анализа статистических данных Донецкой области и Украины рассмотрены современное состояние и проблемы социально-экономического развития территорий Донецкой области; дана характеристика проблем по следующим сферам: общественно-политическая, экономическая, социальная, информационная, экологическая, сфера безопасности; предложены пути стратегического планирования развития территорий с учетом приоритетов и принципов устойчивого развития. Based on the analysis of statistics of Donetsk region and Ukraine in the article the modern condition and problems socially-economic development of the territories of Donetsk region; characterized a number of problems in areas such as socio-political, economic, social, informational, environmental, security; the ways of strategic planning of development of territories taking into account the priorities and principles of sustainable development.