Модернізація державної соціальної політики у сфері забезпечення збалансованого розвитку ринку праці - Кримова, М.О. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
Розглянуто сучасні підходи до побудови та функціонування систем галузевих рад у країнах Європи. Визначено пріоритети модернізації соціальної політики України убік створення систем галузевих рад. Побудовано систему взаємодії соціальних партнерів у рамках реалізації національної системи кваліфікацій, а також інституційний механізм затвердження професійних стандартів в Україні. Рассмотрены современные подходы к созданию и функционированию систем отраслевых советов в странах Европы. Определены приоритеты модернизации социальной политики Украины в сфере создания системы отраслевых советов. Построена система взаимодействия социальных партнеров в рамках реализации национальной системы квалификаций, а также институциональный механизм утверждения профессиональных стандартов в Украине. Modern approaches to the creation and functioning of the system of branch councils in the countries of Europe are considered. The priorities of modernizing Ukraine's social policy in the sphere of creating a system of branch councils are determined. A system of interaction of social partners within the framework of the implementation of the national system of qualifications has been developed, as well as an institutional mechanism for approving professional standards in Ukraine.