Досягнення балансу ліквідності та рентабельності - головне завдання фінансового контролінгу - Михайличенко, Н.М.; Полянська, Д.А. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
Розглянуто актуальність впровадження системи фінансового контролінгу для підвищення ефективності діяльності підприємства. Обґрунтовано важливість досягнення балансу ліквідності і рентабельності як основного завдання фінансового контролінгу. У процесі дослідження проаналізовано фактори, які впливають на функціонування організації, а також розглянуто основні функції контролінгу, які забезпечують рентабельність і оптимальний рівень ліквідності. Проведено аналіз основних заходів із досягнення балансу ліквідності і рентабельності, таких як: структурна підтримка ліквідності, поточне забезпечення ліквідності, підтримка ліквідних резервів, фінансування. Рассмотрена актуальность внедрения системы контроллинга для повышения эффективности деятельности предприятия. Обоснована важность достижения баланса ликвидности и рентабельности в качестве основной задачи контроллинга. В процессе исследования проанализированы факторы, влияющие на функционирование организации, а также рассмотрены основные функции контроллинга, которые обеспечивают рентабельность и оптимальный уровень ликвидности. Проведен анализ основных мероприятий по достижению баланса ликвидности и рентабельности, таких как: структурная поддержка ликвидности, текущее обеспечение ликвидности, поддержка ликвидных резервов, финансирование. In the article the urgency of implementing financial controlling system to increase the efficiency of the company. Proved the importance of achieving a balance of liquidity and profitability as the main task of financial controlling. The study analyzed the factors that affect the functioning of the organization as well as the basic function of controlling that ensure optimal profitability and liquidity. The analysis of the main measures to balance liquidity and profitability, such as structural support liquidity, current liquidity, maintaining liquidity reserves, financing.