Державні фінанси України в умовах децентралізації: податкові надходження - Островецький, В.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2016)
Здійснено огляд основних теорій децентралізації державного управління. Проаналізовано динаміку та структуру доходів бюджетів України різного рівня. Обґрунтовано пропозиції щодо зміцнення ресурсної бази місцевих бюджетів. Осуществлен обзор основных теорий децентрализации государственного управления. Проанализированы динамика и структура доходов бюджетов Украины разного уровня. Обоснованы предложения по укреплению ресурсной базы местных бюджетов. In the article is considered an overview of the main theories of government decentralization. It is analyzed the dynamics and structure of Ukraine's budget revenues at different levels. Substantiated proposals to strengthen the resource base of local budgets.