Контрольно-аналітичні аспекти управлінського обліку виконання наукової тематики у бюджетних установах - Лондаренко, О.О.; Подпригора, О.А. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2015)
Дослідження спрямоване на удосконалення змістовного навантаження контрольних та аналітичних аспектів управлінського обліку виконання наукової тематики, розкриття їх особливостей у системі бухгалтерського обліку сектора загального державного управління. Введення управлінського обліку в фінансово-господарському механізмі наукових бюджетних установ забезпечить адаптацію обліку до сучасних умов господарювання бюджетних установ та посилить контроль за ефективністю використання бюджетних коштів. Исследование направлено на совершенствование смысловой нагрузки контрольных и аналитических аспектов управленческого учета выполнения научной тематики, раскрытия их особенностей в системе бухгалтерского учета сектора общего государственного управления. Введение управленческого учета в финансовохозяйственном механизме научных бюджетных учреждений обеспечит адаптацию учета в современных условиях хозяйствования бюджетных учреждений и усилит контроль за эффективностью использования бюджетных средств. The research is focused on: the improving of the meaning of the control and analytical aspects of management accounting; the disclosure of its particularities in general government sector system. These are significant aspects of management decisions making during the management process. The introduction of management accounting in the mechanism of financial-economic activities of the budgetaryorganizations will provide the adaptation of accounting to the modern conditions of the budgetary organizations economy management and will increase control over the effectiveness of usage the budgeting funds.