Опыт применения технологии точного нагрева при обжиге огнеупорных изделий - Пилипенко, Р.А.; Пилипенко, А.В.; Логвиненко, Д.М. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2015)
В процессе обжига огнеупорных и теплоизоляционных изделий в туннельной печи применена технология точного нагрева, основанная на организации интенсивной внутренней рециркуляции газов между пакетами изделий. Движение газов происходит по расчетным геометрическим контурам внутри рабочего пространства за счет кинетической энергии скоростных струй продуктов сгорания. Источником таких струй являются скоростные горелки серии ГНБ. Благодаря интенсификации и равномерности нагрева устранены защитные муфели вокруг пакетов, повышена производительность печи, снижены удельные расходы топлива. У процесі випалу вогнетривких та теплоізоляційних виробів у тунельній печі застосовано технологію точного нагрівання, яка базується на організації інтенсивної внутрішньої рециркуляції газів між пакетами виробів. Рух газів відбувається вздовж розрахованих геометричних контурів у робочому просторі за рахунок кінетичної енергії швидкісних струменів продуктів згоряння. Джерелом таких струменів є швидкісні пальники серії ГНБ. Завдяки інтенсификації та рівномірності нагрівання усунено захисні муфелі навколо пакетів, підвищено продуктивність печі, зменшено питомі витрати палива. In a tunnel kiln for refractory and insulation products internal recirculation of gases between the packages of products is organized. Movement of gas occurs due to the kinetic energy of high speed jet combustion. The source of these jets are speed burners GNB 80, which were designed at the Institute of Gas of the National Academy of Sciences of Ukraine. Due to the intensification and uniformity of heat protective muffles around packages are removed, furnace productivity has increased, specific fuel consumption is redused.