Розрахунок продуктивності пилосистеми котлів ТПП-312 енергоблоків 300 МВт при спалюванні непроектних видів палива - Мисак, С.Й. (Энерготехнологии и ресурсосбережение, 2015)
Наведено матеріали з розроблення алгоритму та програми розрахунку сушильної та розмелювальної продуктивності пилосистем котлів ТПП-312 з кульовими барабанними млинами енергоблоків 300 МВт при спалюванні непроектних видів палива. Розроблений алгоритм та програма дають змогу проводити розрахунки у залежності від якості палива та готовності пилосистем. Дотатково за допомогою програми можна визначити параметри, заміри яких у пилосистемі неможливі або недостовірні, зробити аналіз впливу окремих характеристик палива та стану пилосистем на сушильну та розмелювальну їх продуктивність. Наведено обгрунтування недовідпуску (більше 20 %) електроенерг ії електростанціями України з пиловугільними котлами при спалюванні непроектних видів палива. Представлены материалы по разработке алгоритма и программы расчета сушильной и размольной производительности котлов ТПП-312 с шаровыми барабанными мельницами энергоблоков 300 МВт при сжигании непроектных видов топлива. Указанные разработанный алгоритм и программа дают возможность проводить расчеты в зависимости от качества топлива и готовности пылесистем. Дополнительно с помощью программы можно определить параметры, замеры которых в пылесистеме невозможны или недостоверны, сделать анализ влияния отдельных характеристик топлива и состояния пылесистем на сушильную и размольную их производительность. Приведено обоснование недовыпуска электроэнергии электростанциями Украины с пылеугольными котлами при сжигании непроектных видов топлива. The materials of design and calculation programs for drying and grinding performance of the saw system of boiler TPP-312 with a ball mills of 300 MW units when burning non-project fuel types are presented. The such algorithms and program make it possible to perform calculations based on the fuel quality and availability of coal-pulverization systems. Additionally, the program can determine the parameters, which measurements are impossible in dust system or false to make the analysis of separate characteristics of the fuel influence and the conditions of pulverization systems for drying and grinding performance. The substantiation of deficiency of electricity power plants of Ukraine with coal dust boilers when burning non-project fuels.