Використання об'єктів культурної спадщини - Гріффен, Л.О.; Титова, О.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
Розглянуто теоретичні та методичні аспекти
використання різних видів нерухомих об'єктів культурної
спадщини. Зазначено, що сучасне утилітарне використання
пам'ятки є важливою передумовою її збереження та прояву
історико-культурної змістовності. Рассмотрены теоретические и методические аспекты
использования различных видов недвижимых объектов
культурного наследия. Определено, что современное
утилитарное использование памятника является важным
условием его сохранения и проявления историко-культурной
содержательности. The theoretical and methodological aspects of the use of different
types of immovable objects of cultural heritage are considered.
It is indicated that the use of modern utilitarian monuments is
an important condition of its preservation and manifestation of
historical and cultural richness of content.