Підсумки вивчення архітектури України доби Гетьманщини - Вечерський, В.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
Стаття присвячена підсумкам наукових досліджень
архітектури України XVII – XVIІI ст., здійснених протягом
останнього століття. З'ясовано основні характеристики
як архітектурного процесу, що відбувався в межах всієї
території України, так і відповідних артефактів – об'єктів
архітектурної та містобудівної спадщини. Статья посвящена итогам научных исследований
архитектуры Украины XVII–XVIІI вв., которые проводились
на протяжении последнего столетия. Выяснены
основные характеристики как архитектурного процесса,
происходившего на всей территории Украины, так и
соответствующих артефактов – объектов архитектурного
и градостроительного наследия. Article is devoted to the results of the study of Architecture of
Ukraine of XVII–XVIІI centuries, conducted over the last century.
Find out the main characteristics of both the architectural process,
which took place on the territory of Ukraine and the relevant
artefacts – objects of architectural and urban heritage.