Інтер'єри садиби Качанівка кінця ХІХ – початку ХХ ст. - Товстоляк, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
Статтю присвячено вивченню палацових інтер'єрів
садиби Качанівка кінця ХІХ – початку ХХ ст., що
належала відомому українському підприємцю та меценату
П.І. Харитоненку. За допомогою інвентарних книг
проаналізовано оздоблення залів та житлових кімнат
палацу, художні смаки власника та його родини. Статья посвящена изучению дворцовых интерьеров
усадьбы Качановка конца XIX – начала XX в.,
принадлежавшей известному украинскому предпринимателю
и меценату П.И. Харитоненко. С помощью инвентарных книг
проанализировано убранство залов и жилых комнат дворца,
художественные вкусы собственника и его семьи. The article is about study of Kachanivka Estate’s palace
interiors in the end of the 19th – the beginning of the 20th century,
that belong to well–known Ukrainian owner of business and charity
P.I. Haritonenko. By means of the inventory books analyzed the
decoration of the palace hall and dwelling rooms, owner’s and his
family artistic tastes.