Дослідження та музеєфікація пам'яток традиційної народної архітектури Українського Полісся в музеях просто неба - Верговська, М.С. (Сіверщина в історії України, 2015)
В даній роботі проведено огляд колекцій пам'яток
традиційної поліської архітектури в українських музеях просто неба. На основі архівних матеріалів та опублікованих праць висвітлюються наступні аспекти: створення
експозицій, експедиційна робота, виявлення та музеєфікація
пам'яток, їх дослідження. В данной работе проведен обзор коллекций памятников
традиционной полесской архитектуры в украинских музеях
под открытым небом. На основе архивных материалов и
опубликованных трудов освещаются следующие аспекты:
создание экспозиции, экспедиционная работа, выявление и
музеефикация памятников, их исследование. In this work the review of collections of monuments of traditional
Polissia architecture in the Ukrainian open-air museums is
carried out. On the basis of archival materials and the published
works the following aspects are covered: the creation of an exposition,
forwarding work, identification and musefication of monuments, their research.