Нові знахідки керамічного посуду із знаками зрубної культурно-історичної спільноти середньої течії р. Псел - Гордієнко, Р.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті вводиться до наукового обігу новий посуд із
знаками зрубної культури. Ареал поширення такого посуду
розширюється на північ до басейну середнього Псла. В статье вводятся в научный оборот новые находки
керамической посуды со знаками срубной культуры. Ареал
распространения данной посуды распространяется на север к
бассейну среднего течения р. Псёл. This article introduces new potteries with symbols of zrubna
culture into the scientific use. The area of distribution expands
northward to the basin of the middle Psel river.