Давньоруські оборонні споруди Вишгорода - Бібіков, Д.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті систематизуються та аналізуються
результати археологічних досліджень оборонних споруд
давньоруського Вишгорода та писемні дані про них.
Розглядаються конструктивні особливості укріплень на
кожному конкретному етапі їх існування. Оцінюються
перспективи подальших досліджень вишгородських фортифікаційних споруд. В статье систематизируются и анализируются
результаты археологических исследований оборонительных
сооружений древнерусского Вышгорода и письменные данные
о них. Рассматриваются конструктивные особенности
укреплений на каждом конкретном этапе их существования.
Оцениваются перспективы дальнейших исследований
вышгородских оборонительных сооружений. The article systematized and analyzed the results of archaeological
research of fortifications in ancient Russian Vyshgorod and information
written about them. The design features of fortifications on each stage
of their existence are discussed. The prospects of further research of
fortifications in Vyshgorod are estimated.