Сіверський наказний гетьман Іван Золотаренко - Степенькін, С.Ю. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті досліджується біографія наказного гетьмана
Сіверського Івана Золотаренка. Вказано, що він народився на
Правобережній Україні в місті Корсуні. Однак відомим він став
на посаді наказного гетьмана Сіверського. Проаналізовано
його діяльність на посадах наказного гетьмана, корсунського
та ніжинського полковника. В статье исследуется биография наказного гетмана
Северского Ивана Золотаренко. Указано, что он родился на
Правобережной Украине в городе Корсуни. Но известным
он стал на должности наказного гетмана Северского.
Проанализирована его деятельность на должностях наказного
гетмана, корсуньского и нежинского полковника. The biography of Siversky’s order hetman Ivan Zolotarenko is
investigated in the article. It is indicated that he was bone on Rightbank
Ukraine in Korsun-city. But wind he got exactly on position of
Sivershchyna’s order hetman. His activity is analyses on positions of
order hetman, Korsun’s and Nizhyn’s colonel.