З історії декількох експонатів Полтавського музею авіації і космонавтики: фонд конструктора П. А. Івенсена - Пістоленко, І.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті показане значення переданих винахідником
П. Івенсеном до Полтавського музею авіації і космонавтики
матеріалів, які є цінним джерелом інформації щодо розвитку
деяких аспектів техніки ХХ ст. і дозволили сформувати
оригінальний музейний фонд. За їх допомогою також
висвітлюється внесок конструктора у прогрес техніки згаданого
періоду та його співпраця з О. Антоновим, С. Корольовим, В. Челомеєм та іншими конструкторами, вченими, котрі своїм навчанням, працею або іншим чином пов'язані з Україною, з Полтавщиною зокрема. В статье показано значение переданных изобретателем П. Ивенсеном в Полтавский музей авиации и космонавтики материалов, которые являются ценными источниками
иформации о развитии некоторых аспектов техники ХХ в. и
позволили сформировать оригинальный музейный фонд. С их
помощью также освещается вклад конструктора в прогресс
техники этого периода и его сотрудничество с О. Антоновым, С. Королевым, В. Челомеем и другими конструкторами,
учеными, которые своей учебой, работой или другим образом связаны с Украиной, в том числе с Полтавщиной. The value of materials which were passed by inventor P. Ivensen
in the Poltava air and space museum is showed in a lecture. They are
a valuable information generator about development of some aspects
of technique of the 20-th century and allowed to form an original
museum fund. They also help to light up the designer’s contribution
to progress of technique of this period and his collaboration with
O. Antonov, S. Korolev, V. Chelomey and other designers, scientists
which by studies, by work or other related to Ukraine, to Poltava
region including.