Матеріальне становище міщан Ніжина XVII–XVIII ст. - Лесик, Л.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
Стаття присвячена матеріальному становищу частини
міщанства Ніжина XVII–XVIII ст.: купцям, міським урядникам,
ремісникам та служникам. Дослідження ґрунтується на деяких
архівних матеріалах та Генеральному описі Лівобережної
України 1765–1769 рр. Статья посвящена материальному положению части
городских жителей Нежина XVII–XVIII ст.: купцам, городским
чиновникам, ремесленникам и слугам. Исследование основано
на некоторых архивных материалах и Генеральной описи
Левобережной Украины 1765–1769 гг. The article is devoted to the financial conditions of Nizhyn’s inhabitants
in XVII–XVIII centuries: to merchants, municipal officials, craftsmen
and servants. The research is based on some archival materials
and the General inventory of Left-bank Ukraine 1765–1769 years.