Чинники та етапи розвитку сільськогосподарської освіти в Україні у ХІХ – на початку ХХ ст. - Мірошниченко, Н.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті аналізуються основні чинники та визначаються
етапи розвитку сільськогосподарської освіти в досліджуваний
період. Розглядаються найвідоміші державні та приватні
сільськогосподарські навчальні заклади. В статье анализируются основные факторы и определяются этапы развития сельскохозяйственного образования в
исследуемый период. Рассматриваются известные государственные и частные сельскохозяйственные учебные заведения. In the article the major factors are analyzed, stages of development
of an agricultural education during the studied period are defined.
Known state and private agricultural schools are considered.