Іван Григорович Туманський – перекладач і чиновник кінця XVIII ст. - Тригуб, О.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті висвітлюється життєвий шлях і
просвітницька діяльність «призабутого» представника
українського козацько-старшинського роду Туманських –
Івана Григоровича Туманського. В статье освещается жизненный путь и
просветительская деятельность «подзабытого»
представителя казацко-старшинского рода Туманских –
Ивана Григорьевича Туманского. The article highlights the life and educational activities of Ivan
H. Tumansky, an almost forgotten representative of the Tumansky
Cossack starshyna family.