Коллекция пломб интендантских складских приемных комиссий 1864–1914 гг. из Глухова - Мирошниченко, А.Н.; Назарова, В.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
В статье представлены обзор и описание свинцовых пломб
интендантских складских приемных комиссий 1864–1914 гг.,
найденных в Глухове, а также произведен анализ их оттисков,
освещены вопросы системы интендантского обеспечения
армии и истории квартирования в Глухове 19-го Костромского
пехотного полка и мест его размещения, позволившие открыть
до сих пор неизвестные сведения в истории г. Глухова во второй половине ХІХ века. У статті представлений огляд та опис свинцевих пломб
інтендантських складських приймальних комісій 1864–1914 рр.,
знайдених у Глухові, а також проведений аналіз їх відбитків,
висвітлені питання системи інтендантського забезпечення
армії та історії квартирування в Глухові 19-го Костромського
піхотного полку і місць його розміщення, що дозволили відкрити
досі невідомі відомості в історії м. Глухова у другій половині ХІХ століття. This article provides an overview of lead seals 19-20th century
which were found in Hlukhov, also it provides an analyze of prints
of found seals which leads to better understanding of different
institutions’ activities, allows to trace down trade and economic
Hlukhov’s relations with different regions and allows to identify
goods produced in Hlukhov and goods imported to the local market,
and to identify producers of the imported goods.