Ф. П. Дусик – особистий лікар гетьмана України К. Г. Розумовського - Нікітін, В.Г.; Терех, М.І. (Сіверщина в історії України, 2015)
На основі історичних джерел досліджується життєвий
шлях лікаря Ф.П. Дуссика – особистого лікаря гетьмана
України графа К.Г. Розумовського. Подаються дані про деякі хвороби гетьмана. На основании исторических источников исследуется
жизненный путь лекаря Ф.П. Дуссика – личного доктора
гетмана Украины, графа К.Г. Разумовского. Наводятся
сведения о некоторых заболеваниях гетмана. On the basis of historical sources briefly examines the life
of doctor F. P. Dussik, personal physician Hetman’s count of K.
Rоzumovskii. Some diseases of the Hetman are also analyzed.