Міністр народної освіти Олексій Розумовський та його навчальні реформи - Дзекун, К.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
В роботі висвітлюється роль українців у сприянні розвитку
народної освіти в Російській імперії, розглядається постать
Олексія Розумовського як міністра народної освіти. В статье показана роль украинцев в становлении и
развитии народного просвещения Российской империи,
рассматривается личность А.К. Разумовского как министра народного просвещения. The contribution of Ukrainians into development of national
education in Russian Empire and personality of Oleksiy Rozumovskyi
as the minister of national education are revealed in the article.