На зорі шляху: молоді роки генерала М. І. Драгомирова (1830–1856 рр.) - Іванова, В.О. (Сіверщина в історії України, 2015)
В контексті суспільно-політичних процесів, що відбувались
у Російській імперії в середині ХІХ ст., розглянуто період
особистісного та професійного становлення видатного
військового і державного діяча, вченого і педагога Михайла
Івановича Драгомирова (1830–1905). Визначено об'єктивні та
суб'єктивні чинники формування світогляду воєначальника. В контексте общественно-политических процессов,
происходивших в Российской империи в середине ХІХ ст.,
рассмотрен период личностного и профессионального
становления выдающегося военного и государственного деятеля, ученого и педагога Михаила Ивановича Драгомирова
(1830–1905). Определены объективные и субъективные факторы формирования мировоззрения военачальника. In the context of social and political processes in the Russian
Empire in the middle of the XIX century, the period of personal and
professional development of the outstanding military and statesman,
scientist and educator Myhailo Ivanovych Drahomyrov (1830–1905)
is considered. This scientific work traces the objective and subjective
factors of personal formation of the military commander.