Фінансове забезпечення громадських виконавчих комітетів на Лівобережній Україні (березень – серпень 1917 р.) - Букіна, І.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті розглядається проблема фінансування
громадських виконавчих комітетів на прикладі Чернігівської,
Харківської та Полтавської губерній. Виділені основні джерела
фінансування. Визначені кошториси губернських та повітових
комітетів. Окрема роль приділяється взаємовідносинам
громадських комітетів та Тимчасового уряду. В статье рассматривается проблема финансирования
общественных исполнительных комитетов на примере
Черниговской, Харьковской и Полтавской губерний. Выделены
основные источники финансирования. Определены сметы
губернских и уездных комитетов. Отдельная роль отводится
взаимоотношениям общественных комитетов и Временного правительства. In article the problem of financing of public executive committees
on the example of the Chernihiv, Kharkiv and Poltava provinces
is considered. The main sources of financing are allocated.
Estimates of provincial and district committees are defined. The
separate part is assigned to relationship of public committees and
Provisional government.