Вплив подій російсько-турецької війни 1877–1878 рр. на життя населення Чернігівської губернії (до історії вивчення) - Сидоренко, О.С. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті проаналізовані праці, що стосуються участі
населення Чернігівської губернії у російсько-турецькій війні
1877–1878 рр. Охарактеризовано основні напрями та характер
досліджень даного питання від кінця ХІХ ст. і до сьогодення як
невід'ємної частини історії Чернігівщини. В статье проанализированы работы, которые касаются
участия населения Черниговской губернии в русско-турецкой
войне 1877–1878 гг. Дана характеристика основным
напрвлениям и характеру исследований даного вопроса от
конца ХІХ в. и до сегодняшних дней как неотъемлемой части истории Черниговщины. The article analyzes publications relating to the participation
the province of Chernihiv in the Russo-Turkish War of 1877–1878.
Main directions and the researches’ character of this question from
the end of the XIX century till nowadays as a part of the Chernihiv
history are characterized.