Підготовка музейних працівників в аспірантурі Всеукраїнського історичного музею ім. Т. Г. Шевченка у другій половині 1920-х – на початку 1930-х р. - Яненко, А.С. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті на підставі архівних джерел розглядаються
основні засади діяльності та персональний склад аспірантури
Всеукраїнського історичного музею ім. Т. Г. Шевченка в контексті
трансформації підготовки музейних кадрів протягом другої
половини 1920-х – початку 1930-х рр. Надаються біографічні
відомості про аспірантів музею, зокрема про С.С. Магуру,
Т.А. Мішківську, К.Ю. Коршака, А.Г. Слюсарського та ін. В статье на основе архивных источников рассматриваются основные принципы деятельности и персональный
состав аспирантуры Всеукраинского исторического музея
им. Т. Г. Шевченко в контексте трансформации подготовки
музейных кадров в течение второй половины 1920-х – начале
1930-х гг. Приведены биографические сведения об аспирантах
музея, в частности о С.С. Магуре, Т.А. Мешковской, К.Е. Коршаке, А.Г. Слюсарском и др. In the article basic activity principles and personal membership
of postgraduate course of Taras Shevchenko All-Ukrainian History
Museum in Kyiv are discussed in the movement of transformation of
museum staff training system in the second half of the 1920s – early
1930s years on the bases of archive materials. The biographical
information about postgraduate museum staff, in particular about
Sylvestr Magura, Tetyana Mishkivska, Kyrylo Korshak, Antin
Slyusarskyj, is given.