Корюківська трагедія 1943 року: запитання, що потребують відповідей - Салтан, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2015)
Стаття присвячена з'ясуванню ключових фактів,
які висвітлюють події, пов'язані з масовим знищенням
нацистами у березні 1943 р. мешканців містечка Корюківка
Чернігівської області. Акцентовано увагу на низці казусів
та непорозумінь, які перетворюють вищезазначену подію на
одну з «білих плям» історії Другої світової війни
На думку авторки, максимально достовірне та об'єктивне
вивчення подробиць Корюківської трагедії дозволить
переглянути усталені погляди щодо винуватців та виконавців
цього страшного військового злочину. Статья посвящена выяснению ключевых фактов,
освещающих события, связанные с массовым уничтожением
нацистами в марте 1943 г. жителей местечка Корюковка
Черниговской области. Акцентировано внимание на ряде казусов
и недоразумений, превращающих вышеуказанное событие в одно
из «белых пятен» истории Второй мировой войны.
По мнению автора, максимально объективное и достоверное изучение подробностей Корюковской трагедии позволит
пересмотреть устоявшиеся взгляды относительно виновников и исполнителей этого страшного военного преступления. The article is devoted to clarify the key factors covering events
related to the massive destruction by the nazis in March 1943, the
inhabitants of the town Koriukivka, Chernihiv region.
Attention is focused on a number of incidents and
misunderstandings above transforming event in one of the «white
spots» of history of the Great Patriotic War. According to the author,
the most objective and fair examination of details Koriukivka
tragedy is one of the main tasks of researchers that will review the
canonical position relative to the culprits and perpetrators of this
terrible war crimes of the Second World War.