Відеопрезентація у музейній справі: роль, місце, значення - Нікітіна, І.В. (Сіверщина в історії України, 2015)
У статті розглянуто основні параметри щодо ролі, місця та значення відеопрезентацій у музейній справі. З'ясовано, що їх використання сприяє підвищенню якості проведення музейних заходів, робить їх більш наглядними для відвідувачів музеїв, дозволяє розвивати цифрові бази даних, застосовувати новітні технології. В статье рассмотрены основные параметры роли, места и значения в музейном деле видеопрезентаций. Определено, что их использование способствует повышению качества проведения музейных мероприятий, делает их более наглядными для посетителей музеев, позволяет развивать цифровые базы данных, использовать новые технологии. In article key parameters of role, place and value in museum business of video presentations are considered. It is defined that their use promotes improvement of quality of carrying out museum actions, does them by more evident for visitors of the museums, allows to develop digital databases, to use new technologies.