Пространственно-временные изменения геомагнитного поля и сейсмичность - Орлюк, М.И.; Марченко, А.В.; Роменец, А.А. (Геофизический журнал, 2017)
Виконано аналіз просторово-часових змін магнітного поля Землі та її сейсмічності за період 1950—2015 рр. Для аналізу використано 12-ту модель міжнародного геомагнітного аналітичного поля Землі ВIGRF-12 (2015—2020). Ця модель дає змогу вивчати характерні особливості магнітних аномалій з розмірами в перші тисячі кілометрів This paper presents the results of an analysis of spatial-temporeral changes in the Earth’s magnetic field and its seismicity for the period 1950—2015. The International Geomagnetic Field of the 12 generation (BIGRF-12) was analyzed. This model allows one to study the characteristic features of magnetic anomalies with dimensions of the first thousands of kilometers.