Аналіз, прогнозування та управління термомеханічними дефектами в системах водяного охолодження обмоток статорів потужних турбогенераторів АЕС - Виговський, О.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2015)
Проаналізовано та проілюстровано взаємний вплив порушень герметичності системи охолодження та термічних дефектів обмотки статора потужного турбогенератора, обґрунтовано необхідність контролю якості дистиляту. Наведено рекомендації по підвищенню надійності та ефективності експлуатації турбогенераторів. Проанализировано и проиллюстрировано взаимное влияние нарушений герметичности системы охлаждения и термических дефектов обмотки статора мощного турбогенератора, обоснована необходимость контроля качества дистиллята. Приведены рекомендации по повышению надежности и эффективности эксплуатации турбогенераторов. Analyzed and illustrated the mutual influence of the sealing system cooling and thermal defects in the stator winding of a powerful turbogenerator, the necessity of monitoring the quality of the distillate. The recommendations to improve the reliability and efficiency of operation of turbine generators.