Основні проблеми розвитку атомної енергетики України та шляхи їхнього вирішення - Виговський, О.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2016)
Висвітлено та проаналізовано головні проблеми енергетики України. Наведено дані по встановленій потужності електростанцій України та виробництву електроенергії на них за 2011 – 2014 рр. Розкрито основні проблеми розвитку атомної енергетики в Україні та запропоновано шляхи їхнього вирішення. Проведено аналіз статистичних даних щодо ушкоджень турбогенераторів блоків АЕС України за 2010 – 2014 рр. Виконано порівняльну оцінку питомої пошкоджуваності турбогенераторів блоків АЕС України. Розроблено рекомендації по підвищенню безпеки, надійності та ефективності експлуатації енергоблоків АЕС України. Приведены и проанализированы главные проблемы энергетики Украины. Приведены данные по установленной мощности электростанций Украины и выработке электроэнергии на них за 2011 – 2014 гг. Раскрыты основные проблемы развития атомной энергетики в Украине и предложены пути их решения. Приведен анализ статистических данных повреждений турбогенераторов блоков АЭС Украины за 2010 – 2014 гг. Выполнена сравнительная оценка удельной повреждаемости турбогенераторов блоков АЭС Украины. Разработаны рекомендации по повышению безопасности, надёжности и эффективности эксплуатации энергоблоков АЭС Украины. Main problems over of energy of Ukraine are brought and analysed. The data on installed power Ukrainian power plants and electricity generation on them for the 2011 – 2014 are resulted. The basic problems of development of nuclear energy in Ukraine are exposed and the ways of their decision are offered. The analysis of statistical data damage of turbogenerators units of NPP of Ukraine for 2010 - 2014 years is brought. The comparative estimation of specific defectiveness of turbogenerator of a nuclear power plant of Ukraine is executed. The recommendations to the increase of safety, reliability and efficiency of operation of units of NPP of Ukraine are designed.