Прогнозна оцінка просторового розподілу потужності дози від прилеглої радіоактивно забрудненої території при будівництві централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива - Павловський, Л.І.; Бахмачук, П.О.; Стоянов, О.І. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2016)
Запропоновано модель просторового розподілу потужності дози. Завдяки цьому були визначені місця на проммайданчику комплексу споруд централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива, в яких є суттєвий вплив на дозу зовнішнього опромінення персоналу від навколишньої радіоактивно забрудненої території, що знаходиться у чорнобильській зоні відчуження. Предложена модель пространственного распределения мощности дозы. Благодаря этому были определены места на промплощадке комплекса сооружений централизованного хранилища отработанного ядерного топлива, в которых в формирование дозы внешнего облучения персонала вносит существенный вклад близлежащая территория чернобыльской зоне отчуждения. The area distribution model of a dose was proposed. Basis on this model the place of centralized storage facility for spent nuclear fuel site was determined, in which the contribution from the nearby contaminated areas will be essential in the formation of the external exposure dose of personnel.