Комп'ютерне моделювання при експлуатації та перетворенні об'єкта "Укриття" - Батій, В.Г.; Підберезний, С.С.; Рудько, В.М.; Щербін, В.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2016)
Проведено огляд та аналіз діяльності щодо застосування комп’ютерного моделювання для підтримки робіт з експлуатації та перетворення об’єкта “Укриття” ЧАЕС. Показано специфіку задач, що вирішуються з використанням різних методів моделювання. Наведено рекомендації щодо подальшого розвитку та використання методів комп’ютерного моделювання на наступних етапах перетворення об’єкта “Укриття” на екологічно безпечну систему. Проведены обзор и анализ деятельности по применению компьютерного моделирования для поддержки работ по эксплуатации и преобразованию объекта "Укрытие" ЧАЭС. Показана специфика задач, решаемых с использованием различных методов моделирования. Приведены рекомендации по дальнейшему развитию и использованию методов компьютерного моделирования на последующих этапах преобразования объекта "Укрытие" в экологически безопасную систему. The review and analysis of the activity on the computer simulation application for support the operation and transformation of the CNPP "Ukryttya" object have been carried out. The specificity of problems solved by using of various modeling techniques was shown. Recommendations for further development and use of computer modeling techniques at subsequent stages of the "Ukryttya" object transformation into an ecologically safe system are given.