Від Комплексної експедиції Інституту атомної енергії ім. І. В. Курчатова до Інституту проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України - Носовський, А.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2017)
Історія створення Інституту проблем безпеки атомних електростанцій Національної академії наук України має свою передісторію та бере свій початок від аварії, що сталася 26 квітня 1986 р. на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції.