Зміна радіаційних умов на об'єкті "Укриття" після встановлення арочної конструкції у проектне положення - Єгоров, В.В.; Морозов, Ю.В.; Павловський, Л.І.; Холодюк, А.О. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2017)
Проведено окремі вимірювання величин потужності дози (ПД) на зовнішніх поверхнях (покрівлі) об'єкта "Укриття" і в локальній зоні до та після встановлення арочної конструкції (Арки) у проектне положення, а також дослідження характеристик кутового розподілу інтенсивності гамма-випромінювання в цих зонах. Виконано порівняльний аналіз отриманих результатів. У всіх точках вимірювання після встановлення Арки у проектне положення було зафіксовано зниження величини ПД від 3 до 50 % від вихідної величини ПД залежно від зони проведення досліджень. Вимірювання виконано в період із 16 листопада 2016 р. по 18 січня 2017 р. Проведены отдельные измерения величин мощности дозы (ПД) на внешних поверхностях (кровле) объекта “Укрытие” и в локальной зоне до и после установки арочной конструкции (Арки) в проектное положение, а также исследования характеристик углового распределения интенсивности гамма-излучения в этих зонах. Выполнен сравнительный анализ полученных результатов. Во всех точках измерения после установки Арки в проектное положение было зафиксировано снижение величины ПД от 3 до 50 % от исходной величины ПД в зависимости от зоны проведения исследований. Измерения выполнены в период с 16 ноября 2016 г. по 18 января 2017 г. Individual measurements of dose rate (DR) capacity values were performed on the outer surfaces (roof) of object “Ukryttya”, in local zone both before and after pitching of Arch construction (Arch) as well as study the characteristics of angular distribution of gamma radiation intensity at those areas. A comparative analysis of results obtained was performed. At all measuring points after Arch pitching a reduction of DR value, depending on area of research, was observed.Measurements were being performed during the period from 16.11.2016 till 18.01.2017.