Развитие подхода по обоснованию оптимальной периодичности вихретокового контроля теплообменных труб парогенераторов АЭС с ВВЭР - Билей, Д.В.; Пышный, В.М.; Скалозубов, В.И.; Урбанский, В.В. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2007)
Розвивається розроблений раніше підхід ФГУП ОКБ “Гідропрес” по оцінці оптимальної періодичності вихрового струмового контролю теплообмінних труб парогенераторів АЕС із ВВЕР. Сформульовано додаткові умови обґрунтованої зміни періодичності контролю з урахуванням неповного обсягу проведених робіт із діагностики стану теплообмінних труб парогенератора та динаміки утворення критичних дефектів. Развивается разработанный ранее подход ФГУП ОКБ «Гидропресс» по оценке оптимальной периодичности вихретокового контроля теплообменных труб парогенераторов АЭС с ВВЭР. Сформулированы дополнительные условия обоснованного изменения периодичности контроля с учетом неполного объема проведенных работ по диагностике состояния теплообменных труб парогенератора и динамики образования критических дефектов. The paper develops an approach for assessment of optimal periodicity of eddy current inspection of heat-exchange pipes of steam generators of VVER, WHICH worked out by OKB “Hydropress”. The additional conditions for a founded change of inspection periodicity are formulated taking into account an incompleteness of works on diagnostics of status of heat-exchange pipes of steam generator and the dynamics of critical defects.