Дослідження ефектів гідратації та гідролізу у водних розчинах уранілу - Дручок, М.Ю.; Головко, М.Ф.; Брик, Т.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2007)
Запропоновано модель водного розчину уранілу. У рамках цієї моделі проведено моделювання методом молекулярної динаміки й досліджено структурні та динамічні властивості уранілу та його гідратної оболонки. Використання нежорсткої моделі центральних сил для опису води дало змогу описати гідроліз води під впливом іонів уранілу та врахувати ефекти перерозподілу заряду на продуктах гідролізу. Предложена модель водного раствора уранила. В рамках этой модели проведено моделирование методом молекулярной динамики и исследованы структурные и динамические свойства уранила и его гидратной оболочки. Использование нежесткой модели центральных сил для описания воды дало возможность описать гидролиз воды под влиянием иона уранила и учесть эффекты перераспределения заряда на продуктах гидролиза. A model for uranyl aqueous solution is proposed. In the framework of this model a molecular dynamics simulation is performed and structural as well as dynamic properties of uranyl and its hydation shell are investigated. The utilization of non-rigid central force model for water allowed one to describe water hydrolysis caused by uranyl and to take into account the effects of charge redistribution on products of hydrolysis reaction.