Контроль та діагностика технічного стану основного електротехнічного та теплового обладнання АЕС, ТЕС і ГЕС на основі тепловізійних технологій - Бандурян, Б.Б.; Федоренко, Г.М.; Остапчук, Л.Б.; Саратов, В.О. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2006)
Показано можливість використання тепловізійних технологій для виявлення дефектів електротехнічного та енергетичного обладнання АЕС, ТЕС і ГЕС. Наведено результати тепловізійного контролю технічного стану статора турбогенератора. Описано спосіб тепловізійного контролю технічного стану елементів конструкції електричних машин і апаратів, на який отримано патент України. Виконано верифікацію запропонованого способу тепловізійного контролю та діагностики на ДП завод «Електроважмаш». Показана возможность использования тепловизионных технологий для выявления дефектов электротехнического и энергетического оборудования АЭС, ТЭС и ГЭС. Представлены результаты тепловизионного контроля технического состояния статора турбогенератора. Описан способ тепловизионного контроля технического состояния элементов конструкции электрических машин и аппаратов, на который получен патент Украины. Проведена верификация предложенного способа тепловизионного контроля и диагностики на ГП завод «Электротяжмаш». The opportunity of using of thermovision techniques for detection of defects of NPS, TPS and HPS electro technical and power equipment is shown. The results of thermovision monitoring of a of a turbine generator stator technical state are represented. The method for thermovision control of a technical state of a electrical machines and apparatus construction elements, for which the patent of Ukraine have been obtained, is described. The verification of the offered expedient thermovision control and diagnostics at "Elektrovazhmash" factory was carried out.