Реактор на повільній хвилі ядерного поділу - Павлович, В.М.; Русов, В.Д.; Хотяїнцев, В.М.; Хотяїнцева, О.М. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2006)
На основі спрощеної системи рівнянь досліджено властивості автохвилі повільного ядерного горіння, яка за певних умов може розповсюджуватися в середовищі, що містить ²³⁸U (або ²³²Th). Показано, що на виникнення хвилі впливає спектр реактора та наявність у складі середовища інших речовин, які визначають критичну концентрацію плутонію (або ²³³U). На основе упрощенной системы уравнений исследованы свойства автоволны медленного ядерного горения, которая в определенных условиях может распространяться в среде, содержащей ²³⁸U (или ²³²Th). Показано, что на возникновение волны влияет спектр реактора и наличие в составе среды других веществ, которые определяют критическую концентрацию плутония (или ²³³U). The properties of the slow nuclear burning autowave which can propagate under definite conditions in the medium containing ²³⁸U (or ²³²Th) are considered at the base of a simplified system of equations. It is shown that the autowave arising is influenced by the reactor spectrum and the presence in the medium of other elements which determine the critical concentration of plutonium (or ²³³U).