Прогноз количества радиоактивных отходов в грунтах на участке фундамента нового безопасного конфайнмента - Ключников, А.А.; Панасюк, Н.И.; Подберезный, С.С.; Скорбун, А.Д.; Алферов, А.М.; Левин, Г.В.; Канченко, В.А. (Проблеми безпеки атомних електростанцій і Чорнобиля, 2006)
Впервые приведен научно обоснованный расчет количества радиоактивных отходов (РАО) (радиоактивных грунтов), находящихся в местах устройства фундамента нового безопасного конфайнмента (НБК), с построением карты залегания. Рассмотрен пример построения проекта геоинформационной системы с применением ArcGIS 8.3 для анализа радиоактивного загрязнения грунтов в районе объекта «Укрытие» Чернобыльской АЭС. Уперше наведено науково обґрунтований розрахунок кількості радіоактивних відходів (радіоактивного ґрунту), які знаходяться в місцях будівництва фундаменту нового безпечного конфайнмента, з побудовою карти залягання. Розглянуто приклад побудови проекту геоінформаційної системи з використанням ArcGIS 8.3 для аналізу радіоактивного забруднення ґрунтів у районі об’єкта „Укриття” Чорнобильської АЕС. For the first time a scientific founded calculation of radioactive wastes (radioactive soils) quantities at the places of New Safety Confinement foundation building has been given, and a map of bedding is shown. An example of construction of geoinformation system, created using ArcGIS 8.3 for analysing of soils radioactive contamination in the “Ukryttya” object area of Chornobyl NPP have been examined.