Моделирование процесса решения сложных задач в однородной структуре - Мамедов, Г.А.; Мансуров, Т.М. (Інститут проблем моделювання в енергетиці ім. Г.Є. Пухова НАН України, 2010)
Исследована взаимосвязь между структурой алгоритмов и топологией однородной структуры, разработана исходная математическая модель сложных взаимосвязанных задач, определена последовательность процедур процесса отображения структур алгоритмов в топологию однородной структуры, рассмотрено структурно-топологическое моделирование процесса решения сложных взаимосвязанных задач, дана геометрическая интерпретация процесса отображения. Досліджено взаємозв’язок між структурою алгоритмів і топологією однорідної структури, розроблено вихідну математичну модель складних взаємозв’язаних задач, визначено послідовність процедур процесу відображення структур алгоритмів у топологію однорідної структури, розглянуто структурно-топологічне моделювання процесу розв’язування складних взаємозв’язаних задач, дано геометричну інтерпретацію процесу відображення. The paper outlines a research of interrelation between the framework of algorithms and topology of a homogeneous framework. The authors have designed an initial mathematical model of composite interdependent problems, determined sequences of process procedures in mapping the framework of algorithms in the topology of a homogeneous framework, reviewed the structural-topological simulation of the process of solving the composite interdependent problems, and gave a geometrical interpretation of the mapping process.