Низкотемпературный магнитный фазовый переход в алюмоборате TbAl₃(BO₃)₄ - Бедарев, В.А.; Пащенко, М.И.; Кобец, М.И.; Дергачев, К.Г.; Хацько, Е.Н.; Гнатченко, С.Л.; Звягин, А.А.; Zajarniuk, T.; Szewczyk, A.; Gutowska, M.U.; Безматерных, Л.Н.; Темеров, В.Л. (Физика низких температур, 2015)
Определены температура магнитного упорядочения, начальное расщепление и эффективный g-фактор
нижайшего квазидублета иона Tb³⁺
по результатам исследований теплоемкости и ЭПР в монокристалле
TbAl₃(BO₃)₄. Вычислены параметры магнитного взаимодействия. Визначено температуру магнітного впорядкування, початкове розщеплення та ефективний g-фактор
найнижчого квазідублета іона Tb³⁺
за результатами досліджень теплоємності та ЕПР у монокристалі
TbAl₃(BO₃)₄. Обчислено параметри магнітної взаємодії. Magnetic ordering temperature, splitting and effective
g factor of the ground quasidublet of Tb³⁺ ion in
TbAl₃(BO₃)₄ single crystal were determined by investigating
heat capacity and ESR. The parameters of
magnetic interaction were calculated.